Cursos

Curs d’Introducció a la Producció Musical

El Curs de Producció Musical de Jezz és presencial i majoritàriament pràctic, i té una durada de 2 anys.

L’alumne aprendrà tot el procés de producció d’una cançó, des de la composició fins a la presentació davant del seu públic. Enfocat a qualsevol persona, aficionat o músic professional, la única limitació és la creativitat. El curs s’adapta a cada alumne en funció dels seus coneixements previs en la matèria.

Les classes són individuals o de dues persones, durant 1,5 hores a la setmana, i hi ha una vessant pràctica important ja que sempre estem treballant a l’estudi de gravació, tocant instruments, esbossant idees amb el software i, en definitiva, fent música. Inicialment s’ensenyem coneixements generals del so, la sonorització d’instruments, sintetizadors i samplers, i aprenem a utilitzar el software més intuïtiu, senzill i pioner de la indústria musical: Ableton Live. I és que la major part del temps el passem produïnt, enregistrant i mesclant la cançó proposada per l’alumne. D’aquesta manera, també creem sinèrgies convidant diferents músics a participar del procés d’enregistrament. I a la fi, posem apunt la idea de l’alumna!

El segon any del Curs l’enfoquem a la mescla i el procés de mastering. Com volem sonar, quina visió artística tenim? Reforcem els conceptes pràctics de mescla artística coneixent bé els plugins de l’Ableton Live i tornem a idear una nova cançó o remescla. Aprofundim en el tema del sampling i sintetitzadors i en la preparació d’un Live Dj Set. En resum, centrem totes les hores en allò que ens demana l’alumne.

 

Curs d’Introducció a Albeton Live (online)

Aquest curs és a distància i consisteix en aprendre a composar i produïr música amb el software de referència de la indústria musical: Ableton Live.

L’Ableton és un programa intuïtiu pensat per tots els nivells, amateur i professional.

Les classes seran d’1 hora setmanal, durant 6 mesos. Es fan per mitjà d’una plataforma de videoconferència i sols té el requisit de disposar d’un ordinador (Mac/PC) i de qualsevol versió del software Ableton Live.

Aquest curs s’estructura en quatre apartats:

 1. Coneixements bàsics del so
 2. Entendre la interfície d’Ableton Live:
  1. Vista Arranjament (edició d’àudio)
  2. Vista Mesclador (volum, panejament, efectes)
  3. Vista Clip (launchpad, dj set)
 3. Crear una idea amb clips MIDI i el Piano Roll
 4. Mesclar una idea utilitzant els plugins natius de l’Ableton.

Curs de Disjockei

El curs de discjokei és presencial en classes d’1 hora a la setmana. És un curs senzill i entretingut que consisteix en aprendre a punxar i a mesclar cançons amb el sistema de DJ digital, utilitzant el software Traktor s4 de Native Instruments, una de les interfícies més utilitzades en el món del DJ.

Però en aquest curs, també aprendre’m a fer un Live amb Ableton Live. Es tracta de trocejar les cançons en diferents Clips des del mesclador i poder fer una sessió amb un launchpad disparant diferents parts de cançons, mesclant-les entre elles, aplicant-hi efectes i fins i tot tocant i improvisant al damunt, donant com a resultat una sessió molt més creativa, arriscada i musical.

Professorat: Eduard Gener, músic i productor, Diplomat en Música Avançada i So a l’escola EUMES. Multiinstrumentista, ha publicat tres discs: Les Avingudes (2015), Diumenge (17) i Vitamina D (19) editats per la discogràfica RGB Suports. Ha participat al Disc de La Marató de TV3 i des de 2015 gira en directe les seves cançons. Paral·lelament, ha fet de productor de grups, compositor de bandes sonores i arranjaments per diferents espectacles. És el fundador dels Estudis Jezz. Com a professor imparteix el curs de producció de Jezz des de 2017, i fa classes de piano i baix en diferents escoltes de música. eduardgener@jezz.cat

CURS D'INTRODUCCIÓ A LA PRODUCCIÓ MUSICAL I i II

d’octubre a juny, sessions d’1,5 hores/setmana

 1. Naturalesa del so, microfonia i tècniques de gravació.
 2. Introducció a l’Ableton Live
 3. Mescla i Mastering
 4. Producció i enregistrament d’una cançó
 5. Mescla Artística
 6. Mastering
 7. Síntesi del so
 8. Producció i enregistrament d’una cançó

CURS D'INTRODUCCIÓ A L'ABLETON LIVE (online)

d’octubre a abril, 1 hora/setmana

 1. Coneixements bàsics del so
 2. Ableton Live
  1. Vista Arranjament
  2. Vista Mesclador
  3. Vista Clip
 3. Crear una idea musical amb Clips Midi i Piano Roll.
 4. Mescla artística

Curs de Discjockei

d’octubre a juny, 1 hora/setmana

 1. Introducció al Djing.
 2. Discjockei Digital amb Traktor.
 3. Live amb Ableton Live.

Demana més informació